Utbetalning

Utbetalning är ett begrepp inom ekonomin som används när pengar ska betalas ut från ett företagskonto. Ett exempel är när ett företag betalar för en tjänst som de har köpt, då gör företaget en utbetalning till sin leverantör. Utbetalning är alltså en betalningsström från företagets konto och utbetalningen sker i det exakta ögonblick då pengarna fysiskt lämnar kontot, alltså så snart ditt konto har krediteras har en utbetalning skett.

Olika exempel på typer av utbetalningar

Olika exempel på typer av utbetalningar Varje gång pengar lämnar ett konto sker en utbetalning, en utbetalning kan exempelvis vara löner. Varje gång ett företag betalar ut lön till deras anställda sker en utbetalning från företagets konto. Ett annat förtydligande exempel är om du studerar och tar studielån, då gör CSN en utbetalning till ditt personkonto varje månad.

Utbetalningar kan därmed enkelt benämnas som när företaget betalar sina räkningar och utgifter. När en utbetalning sker minskar alltså pengarna på kontot. Detta kan jämföras med en inbetalning som är motsatsen till begreppet utbetalning. När du får en inbetalning ökar alltså pengarna på kontot.

Begreppet utbetalning kan även användas i vardagsspråk och där representerar begreppet den summa pengar som ska betalas.

Vi hjälper små till medelstora företag att jämföra och hitta bäst företagslån

Vi konkurrensutsätter flest banker och andra långivare och presenterar de bästa förslagen till er.

Påbörja ansökan Se låneutrymme - utan UC