OCR

1 / 3

Tack!

Sälj faktura direkt

 

Komplettera information - få fler bud

 

Kontakta oss

Nu tävlar bankerna om att få köpa din faktura. Vissa har redan ett pris och du kan sälja fakturan direkt genom att klicka på den knappen. Fler bud kan komma men då behöver vi mer information från dig. Har du några frågor? Våra experter finns tillgängliga för att hjälpa dig via telefon, mail och chatt.

Skicka din faktura och få betalt direkt!

Det kostar inget!

Vi hjälper er att komma igång!Funderingar?

Har du inga fakturor att sälja direkt men vill använda vårt verktyg för att htta rätt samarbetspartner? Ange din mail eller telefonnr så kontaktar någon av våra experter dig. Du kan alltid nå oss på: 08-400 20 444

OCR står för Optical Character Reading) och är en serie med nummer som används för att betalningsmottagaren ska kunna se var en viss betalning kommer ifrån. Många större bank- eller plusgirokontoinnehavare och företag tar bara emot inbetalningar med OCR-nummer.

Möjliggör automatisk registrering

OCR-numret fungerar som ett referensnummer och brukar oftast finnas längst ner till vänster på ett svenskt inbetalningskort och används vid betalning till bankgiro och plusgiro. Numrets egentliga uppgift är att innehålla information om fakturanummer och/eller kundnummer och avser att automatiskt bokföra inbetalningar för betalningsmottagaren. OCR-nummer är alltså praktiskt för mottagaren men det brukar få kritik från inbetalare som anser att OCR-numren ofta är onödigt långa och krångliga att skriva in vid betalning via internetbank.

En positiv aspekt är att företag kan lägga in en spärr, vilket gör att när du som inbetalare skall betala till ett företag och anger fel OCR-nummer kan det komma upp en ruta som påminner dig om att numret är fel. Du kan då vara säker på att inbetalningen inte kommit fram till ett annat företag. Om det saknas ett OCR-nummer eller om det är inkorrekt ska du som inbetalare höra av dig till mottagaren och inte till internetbanken då de inte har någon underrättelse om hur OCR-numret ska se ut.

Har du några frågor? Hör av dig till våra experter så hjälper vi er!

Vi hjälper små till medelstora företag att jämföra och hitta bäst finansiering

Vi samlar bankernas erbjudande och presenterar de bästa förslagen till er