Reverslån

1 / 3

Tack!

Sälj faktura direkt

 

Komplettera information - få fler bud

 

Kontakta oss

Nu tävlar bankerna om att få köpa din faktura. Vissa har redan ett pris och du kan sälja fakturan direkt genom att klicka på den knappen. Fler bud kan komma men då behöver vi mer information från dig. Har du några frågor? Våra experter finns tillgängliga för att hjälpa dig via telefon, mail och chatt.

Få betalt direkt - stärk era tillgångar!

Det är kostnadsfritt att jämföra

Vi hjälper dig!Funderingar?

Har du inga fakturor att sälja direkt men vill använda vårt verktyg för att htta rätt samarbetspartner? Ange din mail eller telefonnr så kontaktar någon av våra experter dig. Du kan alltid nå oss på: 08-400 20 444

Den vanligaste typen av banklån är ett reverslån. Det betyder att pengarna lånas ut mot ett skuldebrev som oftast följer en amorteringsplan lika lång som investeringens livslängd. Vid utbyte av ett reverslån vill banken ha en säkerhet innan de lånar ut pengarna, vilket kan vara i form av företagsinteckningar, fastighetsinteckningar, aktier, borgen eller andra sorters värdepapper. 

Villkor för reverslån

Lånevillkor och krav på säkerhet bör skrivas på med en skuldförbindelse innan. Villkoren för ett reverslån på banken är allmänna och alltså inte personliga. Däremot kan man välja om man vill att reverslånet ska löpa med en rörlig ränta, vilket är vanligast, eller med en fast ränta för en bestämd tid. Vanligtvis är investeringens ekonomiska livslängd mellan två till tio år.

Ett reverslån kan även användas privat. Det kan till exempel vara en bra idé om en förälder vill låna ut en summa till sitt vuxna barn. Reverslånet fungerar då som en säkerhet om något oväntat skulle inträffa. Både långivaren och låntagaren behöver skriva under reversen på papper, och lånebeloppet samt ett datum då skulden ska vara betald behöver också framgå. Långivaren kan bestämma om pengarna ska betalas vid ett bestämt datum, vid begäran, x månader efter uppsägning eller efter en betalningsplan.

Har du som företagare en säkerhet i bolaget att ställa ut för att låna till nästa investering hjälper Fakturino till att jämföra aktörerna för att hitta den bästa finansieringen till ert företag. Har du inte tillgångar att ställa ut som säkerhet hjälper vi dig med andra typer av finansieringsalterntiv. Allt för att du ska kunna växa som bolag. Hör av dig till våra experter idag.

Vi hjälper små till medelstora företag att jämföra och hitta bäst finansiering

Vi samlar bankernas erbjudande och presenterar de bästa förslagen till er