Soliditet

1 / 3

Tack!

Sälj faktura direkt

 

Komplettera information - få fler bud

 

Kontakta oss

Nu tävlar bankerna om att få köpa din faktura. Vissa har redan ett pris och du kan sälja fakturan direkt genom att klicka på den knappen. Fler bud kan komma men då behöver vi mer information från dig. Har du några frågor? Våra experter finns tillgängliga för att hjälpa dig via telefon, mail och chatt.

Förbättra din soliditet - sälj fakturorna!

Du får betalt direkt!

Vi hjälper dig att växa - gratisFunderingar?

Har du inga fakturor att sälja direkt men vill använda vårt verktyg för att htta rätt samarbetspartner? Ange din mail eller telefonnr så kontaktar någon av våra experter dig. Du kan alltid nå oss på: 08-400 20 444

Soliditet är ett viktigt nyckeltal inom ekonomi som demonstrerar hur stor andel av ens eget kapital man använder till att finansiera ett företags tillgångar. Finansierar man en stor del av företagets tillgångar själv är soliditeten hög, vilket är bra. Däremot är en låg soliditet inte bra och utgör en hög finansiell risk för verksamheten. Därför kallas låg soliditet för dålig soliditet. En god soliditet är lovande för en verksamhet och genererar många bra fördelar. Företag med hög soliditet får större resistens mot förluster och nedgångar och har ett större skyddsnät än de med låg soliditet.

Positivt med god soliditet

Det är positivt i bankens ögon med en god soliditet när de undersöker betalningsförmåga i samband med nya banklån eller krediter. Banken kollar då även på det egna kapitalets storlek i ställning till företagets andra skulder. Den dåliga soliditeten får man i först och främst om verksamheten går med förlust, men det kan även vara en bieffekt och nackdel av en stor expansion eller investeringar. Tillväxtfaser är naturliga och nödvändiga, det behöver inte endast vara negativt. Därför analyserar bland annat banker det finansiella nyckeltalet för att klarlägga en verksamhets betalningsförmåga på lång sikt. Man kan då se om en verksamhets utvecklingskurva framstår som positiv eller negativ. 

Fakturino hjälper företag att hitta rätt företagsfinansiering. Hur skulle er verksamhet kunna växa om ni fick bättre soliditet? Hör av er till oss eller starta själv en jämförelse här nedan. Vi är Sveriges största digitala plattform för företagsfinansiering, hör av er till oss så hjälper våra experter er att ta nästa steg för ert företag.

Vi hjälper små till medelstora företag att jämföra och hitta bäst finansiering

Vi samlar bankernas erbjudande och presenterar de bästa förslagen till er