Utgående moms

1 / 3

Tack!

Sälj faktura direkt

 

Komplettera information - få fler bud

 

Kontakta oss

Nu tävlar bankerna om att få köpa din faktura. Vissa har redan ett pris och du kan sälja fakturan direkt genom att klicka på den knappen. Fler bud kan komma men då behöver vi mer information från dig. Har du några frågor? Våra experter finns tillgängliga för att hjälpa dig via telefon, mail och chatt. 

Vi hjälper dig att fakturera snabbt och enkelt!

Du får betalt för din faktura direkt!

Vi hjälper dig!Funderingar?

Har du inga fakturor att sälja direkt men vill använda vårt verktyg för att htta rätt samarbetspartner? Ange din mail eller telefonnr så kontaktar någon av våra experter dig. Du kan alltid nå oss på: 08-400 20 444

Utgående moms är den moms som du som företagare lägger på priset när du säljer en vara eller en tjänst. På fakturan du skriver ska momsen vara angiven i både procent och kronor. Moms kallas också mervärdesskatt och måste betalas för nästan alla varor och tjänster. Momsen betalas in när du som försäljare fått inbetalningen från köparen.

Momsen ska redovisas och betalas in till Skatteverket och beroende på hur stor omsättningen är i företaget kan du behöva göra det varje månad, en gång per kvartal eller en gång per år. Ju högre omsättningen är i företaget, desto oftare måste du redovisa och betala in skatten till Skatteverket. 

När ska jag betala in?

Den ingående momsen är den moms som du som företagare betalar när du köper en vara eller tjänst. För att hålla reda på vad som är ingående respektive utgående moms kan man tänka på om kvittot kommer in till företaget eller om du lämnar ut ett kvitto. Utgående moms är den som står på ett kvitto som lämnas ut av dig, och den ingående momsen är den som står på ett kvitto som du får in till företaget. Normalt kvittas den utgående momsen mot den ingående momsen och beroende på uträkningen kan du då få tillbaka eller behöva betala in moms till Skatteverket.

Fakturino hjälper företag att hitta rätt företagsfinansiering. Hur skulle er verksamhet förändras med om ni kunde finansiera er själva enligt era önskemål?Hör av er till oss eller starta själv en jämförelse här nedan. Vi är Sveriges största digitala plattform för företagsfinansiering, hör av er till oss så hjälper våra experter er att ta nästa steg för ert företag.

Vi hjälper små till medelstora företag att jämföra och hitta bäst finansiering

Vi samlar bankernas erbjudande och presenterar de bästa förslagen till er