VAT-nummer

1 / 3

Tack!

Sälj faktura direkt

 

Komplettera information - få fler bud

 

Kontakta oss

Nu tävlar bankerna om att få köpa din faktura. Vissa har redan ett pris och du kan sälja fakturan direkt genom att klicka på den knappen. Fler bud kan komma men då behöver vi mer information från dig. Har du några frågor? Våra experter finns tillgängliga för att hjälpa dig via telefon, mail och chatt. 

 


Vi hjälper dig att växa utanför Sverige!

Det kostar inget!

Vi hjälper dig!Funderingar?

Har du inga fakturor att sälja direkt men vill använda vårt verktyg för att htta rätt samarbetspartner? Ange din mail eller telefonnr så kontaktar någon av våra experter dig. Du kan alltid nå oss på: 08-400 20 444

VAT-numret är det nummer du får när du registrerar dig för moms och är en internationell version av organisationsnumret. Svenska VAT-nummer har tilläggen "SE" i början och förutsatt att det gäller en enskild firma även tillägget "01" på slutet. VAT-numren ser olika ut i olika länder. 

Genom att titta på första siffran i VAT-numret kan man få information om bolagsformen. I den här listan ser du vilken första siffra som gäller för olika bolagsformer i Sverige:

Stat, kommun och landsting: 2

Aktiebolag: 5

Ekonomisk förening: 7

Stiftelse eller ideell förening: 8

Handelsbolag eller kommanditbolag: 9

VAT Information Exchange System

VAT är en förkortning för Value Added Tax. VAT-numret kallas även momsregistreringsnummer och du får det hemskickat när du registrerat företag. Registreringen kan man göra både på internet och genom att skicka in en blankett (Företagsregistrering SKV 4620) till Skatteverket. Momsregistreringen måste göras senast 14 dagar innan du vill påbörja verksamheten.

Om du vill kontrollera ett VAT-nummer för att se huruvida ett företag är vad det utger sig för att vara kan du använda dig av en internettjänst som Europeiska Kommissionen har tagit fram. Den kallas VIES (VAT Information Exchange System) och där kan du kontrollera VAT-nummer inom EU:s medlemsstater. Googla VIES så kommer du till deras sajt!

Fakturino hjälper företag att fakturera och få betalt för sina fakturor. Har du potentiella kunder utomlands men vill få hjälp att få betalt? Kanske till och med direkt? Hör av dig till oss eller starta själv en jämförelse här nedan. Vi är sveriges största digitala plattform för företagsfinansiering, hör av dig till våra experter idag!