Varför leasing?

Med leasing kan du anskaffa de produkter och maskiner som behövs utan att behöva röra företagets rörelsekapital, påverka skuldsättningsgraden och låsa upp kreditutrymmet. Ni behåller en starka kassa och en bankmässig säkerhet. Att ha en stark kassa är viktigt. Oavsett vilket skede företaget befinner sig i kan det vara svårt att hantera oförberedda kostnader. Alltför stora investeringar i en och samma produkt kan också hämma andra utvecklingsmöjligheter.

Vad blir det för månadskostnad?

Oftast betalas leasing månadsvis, men det finns även möjlighet att dela upp kostnaden per kvartal. Kostnaden styrs av restvärdet, avtalets längd och hur god andrahandsvärdet är på produkten. Ett högre restvärde och en lång leasingperiod ger en lägre månadskostnad.

För att inte betala för mycket för leasingen är det viktigt att samarbetspartnern känner till er bransch. Det kan annars leda till att ni exempelvis får en felaktig bedömning på andrahandsvärdet, eller någonting annat som gör att villkoren inte blir så bra som de borde. I vår jämförelse behöver ni inte oroa er för att hamna fel – Hos Fakturino får ni alltid rätt förutsättningar.

Glöm inte bort att ni även kan jämföra företagslån och factoring i Fakturinos plattform.