Sälja fakturor till bästa pris

Fyll i uppgifterna för att sälja fakturor och Fakturino hittar det billigaste sättet för dig att få betalt direkt.

Fördelar med att sälja fakturor

Att sälja fakturor är ett effektivt sätt att öka företagets likviditet. Fakturino hjälper er att kostnadsfritt jämföra priser, är inte bindande och våra experter finns alltid tillgängliga.

Konceptet är enkelt. Som företagare skickar du ut fakturor till dina kunder vilket utgör grunden för dina intäkter. Med hjälp av factoring säljer ni era kundfakturor till en bank eller finansbolag och får inom kort in pengarna på kontot. Detta gör att ni kan fokusera på er tillväxt och säkra er likviditet. Fakturino samarbetar med upp till 30 banker och finansbolag som kommer med anbud inom 24 timmar, oftast snabbare. Det blir därför enkelt för dig som företagare att säkerställa att du får det bästa upplägget, anpassat till era behov.

Det är stora skillnader i priser och avgifter hos de olika aktörerna på marknaden. Utöver aktörernas individuella prissättning, påverkar även faktorer som volym och kreditrisk kostnaden.

Nackdelar med att sälja fakturor

Det är viktigt att man väger in fördelarna med att sälja fakturor mot kostnaderna som det innebär. Det kan vara klokt att betala en mindre summa nu för att frigöra medel för investeringar, särskilda inköp eller för att slippa administration gällande indrivning av faktura. Samma princip används ofta för att motivera lån med ränta – företaget får tillgång till likvida medel mot en kostnad. I ett välskött företag har du alltid möjlighet att beräkna om du tjänar på att sälja fakturor genom att ställa intäkter mot utgifter för att se vilket cash flow du har.

Kostnader när du säljer din faktura

Den exakta kostnaden för att sälja fakturor skiljer sig åt beroende på vilket företag du väljer att anlita. Det vanligaste är att du betalar en viss procent på fakturan som factoring-företaget behåller. En procentsats på 5 % betyder att du som fakturerar 1 000 kronor till kunden får behålla 950 kronor när avgiften är avdragen.


Här är det viktigt att ta en titt på alla villkor för att skapa dig en enhetlig bild. Det kan nämligen löna sig att sälja fakturor till en aktör som har en något högre procentsats – men som samtidigt saknar dolda avgifter. På så sätt vet du precis hur mycket du får tillbaka på varje faktura och kan budgetera med det för att underlätta investeringar med företagets kapital.

Fakturaköp med eller utan regress?

Om du vill ha ett komplett paket när du väljer att sälja fakturor ska du sälja dem utan regress. Det betyder att du överlämnar allt ansvar åt faktura köparen för att driva in pengarna. Naturligtvis får du dina pengar direkt, oavsett om kunden väljer att betala fakturan i slutändan eller ej. Det är särskilt bra för dig som vill lägga din tid på verksamhetens kärnverksamhet istället för att ödsla administrativa resurser på att jaga in betalningar. Att sälja fakturor utan regress tenderar att vara något dyrare eftersom finansbolaget/banken tar risken om kunden inte betalar.

Alternativet är att sälja fakturor med regress vilket betyder att du får tillbaka fakturan från köparen om betalning uteblir. Här tar du som företagare en högre risk – men i gengäld kan du behålla en större del av betalningen själv. Om du vet att du har betalningstrogna kunder kan det vara ett billigare alternativ. Allt beror på hur du ser på din verksamhet, hur stor risken är att förlora en kund och vad du har för långsiktig budget.

Att sälja fakturor ger flexibilitet för ditt företag

Factoring är en bransch som är på frammarsch i Sverige där båda parter gynnas när du som företagare vill sälja fakturor – du får dina pengar direkt och factoringföretaget tar en liten procent som förtjänst. Detta har bidragit till att du och ditt bolag har större valmöjlighet när det kommer till att lösa brist på likvida medel. Idag är inte bara ett lån med lång återbetalningstid och höga räntor lösningen för att effektivt kunna hantera perioder med ett lägre cash flow.

två kvinnor använder MacBooks och skrattar

Att skapa ett samarbete

Hur ansöker jag om att sälja fakturor?

Precis som i alla affärsrelationer behöver det finnas tillit mellan den som säljer och den som köper. För att båda parter ska känna sig trygga i affärstransaktionen så upprättar vi ett avtal med vilka villkor som gäller. Kontakta gärna oss om du har frågor eller vill ha mer information om de avtal vi har. Genom att se till att vi har samma syn på processen kan du känna dig tryggare i att sälja fakturor och veta hur hanteringen går till. Om du märker att sälja fakturor är ett bra strategiskt val för ditt företag kan det förhoppningsvis leda till ett långsiktigt partnerskap med positiva resultat för båda parter.

 

Hur går en jämförelse till?

Steg 1.
– Starta en jämförelse
– Fyll i frågorna, mer information leder till fler och bättre förslag från bankerna
– Att starta en jämförelse är alltid kostnadsfritt och aldrig bindande

Steg 2.
– Vi jämför bland upp till 30 banker för att kunna presentera det bästa förslaget för ditt företag
– Bankerna får en notis och sedan börjar budgivningen
– Du kan nu logga in i plattformen för att följa dina bud
– Välj att gå vidare med ett bud eller prata med våra erfarna experter om du behöver rådgivning

Steg 3.
– Signera tryggt och säkert med Bank-ID när du gjort ditt val
– Erhåll din finansiering

Varför ska jag sälja fakturor?

För varje dag som en kund uteblir med en betalning, så blir det ett problem för företaget. Naturligtvis vill du ha betalt så snabbt som möjligt för att kunna förverkliga din affärsplan. Tid är pengar – och det gäller i allra högsta grad om du verkar i en snabb och omväxlande bransch eller om du är i ett sämre ekonomiskt läge eller precis i en uppstart av företaget. När du säljer fakturor är du garanterad att få betalt på en gång istället för att vänta 30 till 90 dagar som det tar för en kund att betala sin faktura. Sälj din faktura och få in likvida medel i ditt företag direkt.

Ni kanske inte tycker att det spelar så stor roll när det handlar om enstaka betalningar, men när du säljer fakturor till stora belopp varje månad kan det vara skillnad mellan en missad affärsmöjlighet och ett utnyttjat tillfälle för ditt företag att gå framåt. Med ett förbättrat cash flow kan du se till att du aldrig hamnar på efterkälken utan alltid har pengar i företaget för löpande utgifter som löner, skatter, moms etc, som hör till företagets ekonomiska verksamhet. Sälj dina fakturor och öka likviditeten i ditt bolag.

Vanliga frågor och svar

Vad kostar det att sälja fakturor?

Kostnader och avgifter skiljer sig hos de olika bankerna och finansbolagen på marknaden. Förutom bankernas individuella prissättning, påverkar även volym och kreditrisk kostnaden. Då kostnaderna skiljer sig mellan de olika bankerna och finansbolagen är det viktigt att du jämför. Vi jämför bland upp till 30 banker och finansbolag för att du ska få den bästa finansieringslösningen. Jämförelsen är alltid kostnadsfri och aldrig bindande.

Kan jag sälja enstaka fakturor?

Ja, det kan du göra. Det finns inget krav på hur många fakturor du ska sälja, du väljer helt själv.

Kan mitt företag sälja fakturor?

Factoring är ett bra alternativ för dig som vill att ditt företag ska växa i samma takt som expansionen. Eftersom företagsfakturor ofta har en längre betalningstid, kan det vara tufft att själv behöva finansiera för dina tjänster innan du fått betalt av kund. Men ifall du istället säljer din faktura så får du betalt direkt. Våra erfarna experter finns alltid tillgängliga för att svara på eventuella frågor och funderingar.